5η Σύνοδος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων-Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, ώρα 9.00πμ

Τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, στις 9.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτας Δημητρίου η 5η Σύνοδος της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στοχεύοντας στο άνοιγμά της προς τους πολίτες και στην αντιμετώπιση του δημοκρατικού ελλείμματος, στηρίζει δραστηριότητες οι οποίες θα ενισχύσουν την πολιτότητα, τη συμμετοχική δημοκρατία, τον πλουραλισμό και τη διαφάνεια και ενδιαφέρεται να προβάλει διάφορα προβλήματα της κοινωνίας των πολιτών, αντιπρόσωποι των οποίων είναι οι βουλευτές, επιζητώντας λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στήριξη του θεσμού της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων από το κυπριακό κοινοβούλιο.

Ο θεσμός της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων, που τυγχάνει διαχείρισης από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY, αποτελεί μία ιδιότυπη προσομοίωση της Βουλής των Αντιπροσώπων και στοχεύει στην ένταξη των νέων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Οι εκθέσεις που συντάσσονται από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων εντάσσονται στην Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, επιτρέποντας άμεσα στους νέους να συμμετέχουν ενεργά στη χάραξη πολιτικής στη χώρα μας.

Τη συνεδρία θα προσφωνήσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά την επίσημη τελετή έναρξης της ολομέλειας της 5ης Συνόδου της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων στις 9.40 π.μ. Πεντάλεπτο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κορνήλιος Κορνηλίου εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κ. Κλεάνθης Κουτσόφτας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου κ. Αντώνης Κουρράς, η πρόεδρος του Cyprus Youth DiplomaCY κ. Βασιλική Παπασάββα και ο απερχόμενος πρόεδρος της 4ης Συνόδου της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων Ανδρέας Χαραλάμπους.

Επισυνάπτεται η ημερήσια διάταξη με το πρόγραμμα και τα θέματα που θα συζητηθούν στην 5η Σύνοδο της Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,