Στην Κύπρο το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Διεθνούς Οργάνωσης Δημοσίων Υπηρεσιών 🗓

Στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Νοεμβρίου το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Διεθνούς Οργάνωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών και Συναφών επαγγελμάτων (TUI PS&A) το οποίο θα φιλοξενήσει η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ στα Περβόλια Λάρνακας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΕΟ, στο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 120 αντιπρόσωποι από 40 Οργανώσεις από 30 περίπου χώρες της Ευρώπης, Αφρικής, Ασίας, Μέσης Ανατολής, Λατινικής Αμερικής και οι οποίες εκπροσωπούν περισσότερους από 10 εκατομμύρια εργαζομένους.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό το σύνθημα «Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις – υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων» και αναμένεται να τύχει προβολής και σε χώρες του εξωτερικού λόγω του εκτοπίσματος των οργανώσεων που θα συμμετέχουν και του μεγάλου αριθμού εργαζομένων που εκπροσωπούν στις χώρες τους.

Μέσα από τις αποφάσεις του Συνεδρίου αναμένεται να επιβεβαιωθεί για άλλη φορά η προσήλωση του Παγκόσμιου Ταξικού Συνδικαλιστικού Κινήματος σε βασικές αρχές όπως είναι μεταξύ άλλων το δικαίωμα για αξιοπρεπείς μισθούς, η εναντίωση στην αγορά υπηρεσιών και στις ιδιωτικοποιήσεις, η ακύρωση όλων των κανονισμών που μειώνουν τα δικαιώματα των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα στις χώρες που έχουν επιβληθεί, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα σύμφωνα με την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή, ο τερματισμός της  προσωρινής εργασίας των συμβολαίων απασχόλησης και η εγγύηση σταθερότητας στη δημόσια απασχόληση.

Το Συνέδριο επίσης θα συζητήσει και θα εκτιμήσει την έκθεση δράση της Διεθνούς Οργάνωσης για την περίοδο από το 2015 (χρονιά διεξαγωγής του 12ου Παγκόσμιου Συνεδρίου που διεξήχθη στο Νεπάλ) μέχρι σήμερα και θα προχωρήσει στην εκλογή νέας ηγεσίας της Διεθνούς.

Το συνέδριο θα χαιρετήσουν μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) Γιώργος Μαυρίκος και Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Print Friendly, PDF & Email
from to
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ετικέτες: , , , ,