Σεμινάριο: Ειδικά Θέματα Εργατικού Δικαίου 🗓

Η ELEST Professional Academy διοργανώνει την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 στις 5:30 μ.μ. – 8 μ.μ στο ξενοδοχείο Cleopatra Hotel στη Λευκωσία, σεμινάριο με τίτλο “Ειδικά Θέματα Εργατικού Δικαίου”.

Ομιλητής: κος. Στεφανος Α. Σκορδης – Δικηγόρος

Το σεμινάριο χωρίζεται σε 2 θεματικές ενότητες:

(1) Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Στα πλαίσια του ειδικού αυτού θέματος, θα γίνει ανάλυση των προνοιών του περί Εργοδοτουμένων με Εργασία Ορισμένου Χρόνου (Απαγόρευση Δυσμενούς Μεταχείρισης) Νόμου Ν. 98(Ι)/2003 και όπως έχει τροποποιηθεί μέχρι σήμερα, καθώς και των σχετικών νομοθεσιών και Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Ειδικότερα, θα συζητηθεί και αναλυθεί το άρθρο 7 του Ν. 98(Ι)/2003, ενώ βαρύτητα θα δοθεί στις προϋποθέσεις μετατροπής της σύμβασης εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Επιπρόσθετα, θα γίνει αναφορά το εν λόγω άρθρο μέσα από την πρόσφατη νομολογία του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

(2) Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΩΣ ΛΟΓΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗΣ.

Υπό το φως του ειδικού αυτού θέματος, θα συζητηθεί ο τερματισμός της σύμβασης εργοδότησης από τον εργοδοτούμενο υπαιτιότητι του εργοδότη, ως ειδικότερος λόγος τερματισμού της σύμβασης εργοδότησης, ενώ θα επεξηγηθεί η νομική πτυχή μέσα από την θεωρία και την νομολογία.

Θα γίνει, ακόμη, αναφορά σε ειδικότερες περιπτώσεις εξαναγκασμού του εργοδοτούμενου σε παραίτηση μέσα από το πρίσμα πρόσφατων αποφάσεων του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Τέλος, θα δοθεί χρόνος για υποβολή ερωτήσεων και για συζήτηση και για τα δύο ειδικά θέματα.

Print Friendly, PDF & Email
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ετικέτες: , , ,