Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα

Με τις εγκάρδιες ευχές μου τις Άγιες τούτες Μέρες για Καλό Πάσχα και με την επίγνωση πως φέτος οι συνθήκες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες και μας επιτάσσουν ένα διαφορετικό εορτασμό, εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού να καθοδηγεί τις σκέψεις μας ώστε να βλέπουμε μπροστά το αύριο με ελπίδα και αισιοδοξία.

Μια ελπίδα και αισιοδοξία ενθαρρυντική, άλλα ακόμη εύθραυστη, που αναδεικνύει το ουσιώδες της ατομικής ευθύνης, όπου με υπομονή και επιμονή, χωρίς παρεκκλίσεις, συνεχίζουμε να κάνουμε τα αναγκαία, ώστε σύντομα να έρθει η πολυπόθητη Ανάσταση. Μια Ανάσταση γεμάτη από την ελπίδα που μας δίνουν τα Πάθη του Θεανθρώπου, η Σταύρωση και η Ανάσταση Του. 

Γι’ αυτό φέτος παραμένουμε ενωμένοι, αλλά χωριστά. Τιμούμε τα Άγια Πάθη και γιορτάζουμε την Ανάσταση προτάσσοντας κατά του κορωνοϊού το μεγαλύτερο όπλο, που είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση. Η εσωτερική ανάγκη όλων αυτές τις Άγιες Μέρες είτε για εκκλησιασμό είτε για οικογενειακές συναθροίσεις, είναι σεβαστή. Όμως, ο ιός δεν ξεχωρίζει γιορτές και καθημερινότητα. Η ορθολογιστική σκέψη και το συλλογικό καλό χρειάζεται να πρυτανεύσουν έναντι της οποιασδήποτε εσωτερικής ανάγκης. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής προέχει. Για τούτο φέτος συμμετέχουμε στις ακολουθίες των Παθών και την Ανάσταση πνευματικά μόνο και γιορτάζουμε το Πάσχα στο σπίτι μας, κάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο, το μεγαλύτερο δώρο σε όσους αγαπάμε, ώστε συντομότερα να μπορέσουμε να κατακλύσουμε τους ναούς μας και να ευχαριστήσουμε τον Ύψιστο για την απαλλαγή μας από αυτή τη δοκιμασία.

Δεν είναι θέμα διλήμματος, παρά στάση υπεύθυνη για να βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία. Έτσι μόνο βοηθούμε όλους αυτούς που άοκνα εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον της πανδημίας, μετουσιώνοντας το μήνυμα της αδελφικής αγάπης που κοινωνεί η Ανάσταση του Θεανθρώπου, σε αλληλέγγυα πράξη. Με σεβασμό στα Διατάγματα της Κυβέρνησης, συστρατευμένα και πειθαρχημένα, μπορούμε να νικήσουμε.

Εύχομαι Καλή Ανάσταση. Και είθε το Αναστάσιμο Φως να χαρίσει υγεία, γαλήνη και ευτυχία, και το θαύμα της νίκης της Ζωής επί του Θανάτου να εμψυχώνει όλες και όλους σε κάθε δοκιμασία της ζωής.

Print Friendly, PDF & Email