Συνέχεια αντεξέτασης Γ. Ελεγκτή στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο

Συνεχίζεται σήμερα στις 09:30 στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η αντεξέταση  του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή.

Αναμένεται σήμερα να ολοκληρωθεί η αντεξέταση του κ. Μιχαηλίδη.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η τελευταία μέρα της αντεξέτασης του Γενικού Ελεγκτή ήταν η 10η Ιουλίου αλλά αναβλήθηκε για λόγους πέραν των δυνάμεων των μελών του Συμβουλίου.

Κατά την προηγούμενη συνεδρία του Συμβουλίου με σκοπό τον ορισμό νέας ημερομηνίας αντεξέτασης και παροχής περαιτέρω οδηγιών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αντώνης Λιάτσος εξέφρασε την πρόθεση του σώματος για τήρηση των αρχικών χρονοδιαγραμμάτων και ολοκλήρωση της διαδικασίας όπως αρχικά είχε οριστεί έως τις 19 Ιουλίου.

Κάλεσε επίσης τις δύο πλευρές να εξετάσουν τη δυνατότητα διευθετήσεων ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τις 19 Ιουλίου, καθώς, όπως είπε, θα έχουν τη δυνατότητα προφορικών αγορεύσεων ακόμα και στις 18 Ιουλίου και κατάθεσης ταυτόχρονα γραπτού κειμένου των αγορεύσεων για σκοπούς υποβοήθησης του Συμβουλίου.

Προσέθεσε πως αν υπάρχει θέμα απάντησης αυτό μπορεί να γίνει είτε την ίδια μέρα από την πλευρά του αιτητή, είτε ακόμα και την επομένη 19/7, προκειμένου να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλά και τα δικαιώματα των δύο πλευρών.

Αν τα παραπάνω δεν συμφωνηθούν μέχρι τις 16/7, το Συμβούλιο θα δώσει νέες ημερομηνίες προς το τέλος του Αυγούστου για σκοπούς διευθετήσεων, κατέληξε ο κ. Λιάτσος.

πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,