Παραπέμπεται αύριο σε δίκη ο δήμαρχος Αγίας Νάπας για τις €765.000 – Ζητά γνωμάτευση για την αργία το Υπουργείο Εσωτερικών

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι αναμένεται να παραπεμφθεί αύριο ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέτου, σε σχέση με την υπόθεση εξασφάλισης ευρωπαϊκής χορηγίας €765.000 για αναβάθμιση ξενοδοχείου. Η υπόθεση, που αφορά σε πλαστογραφία και απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, έχει ήδη καταχωριστεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και αύριο το πρωί προγραμματίζεται να γίνει η διαδικασία παραπομπής.

Το θέμα που προκύπτει είναι πως ο κ. Ζαννέττου, ο οποίος πέτυχε επανεκλογή του την Κυριακή, υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να τεθεί σε αργία, αφού την 1η Ιουλίου τίθεται σε πλήρη εφαρμογή η νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται πως η νομοθεσία αναφέρει πως δήμαρχος, αντιδήμαρχος ή σύμβουλος εναντίον του οποίου διερευνάται από τις διωκτικές αρχές αδίκημα που έχει σχέση με έλλειψη τιμιότητας, ηθική αισχρότητα ή αδίκημα που εκδικάζεται «ως κακούργημα σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα ή οποιουδήποτε άλλου Νόμου ο οποίος επιφέρει, σε περίπτωση καταδίκης, ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών και άνω, τελεί αυτοδικαίως σε αργία».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,