Σεμινάριο «Έλεγχος Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» , 21/10/2022, 14:00-17:45

Η Trojan Economics Academy διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Έλεγχος Συγκεντρώσεων Επιχειρήσεων από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», το οποίο θα λάβει χώρα στις 21/10/2022, ώρα 14:00-17:45.

Το σεμινάριο παρουσιάζει το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τον προληπτικό έλεγχο συγκεντρώσεων επιχειρήσεων στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύεται η σημασία του ελέγχου των συγκεντρώσεων και εξειδικεύονται ορισμένα διαδικαστικά και δικαιοδοτικά ζητήματα. Ακολούθως, παρουσιάζεται και αναλύεται το κριτήριο ουσιαστικού ελέγχου της συμβατότητας μιας συγκέντρωσης με την ανταγωνιστική αγορά, διακρίνοντας τις επιδράσεις που έχει μια συγκέντρωση στην ισχύ των υπό συγκέντρωση επιχειρήσεων και την πιθανότητα ανάπτυξης συντονισμένης συμπεριφοράς. Το σεμινάριο καλύπτει επίσης τις θεραπείες που δύνανται να εφαρμοστούν προκειμένου να αποκατασταθούν ή διατηρηθούν οι συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού στην αγορά.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων σε σχέση με το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τον προληπτικό έλεγχο των συγκεντρώσεων μεταξύ επιχειρήσεων στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα από την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με βασικές έννοιες που αφορούν τον έλεγχο συγκεντρώσεων επιχειρήσεων και θα κατανοήσουν τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε μια κοινοποιήσιμη συγκέντρωση. Περαιτέρω, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν το κριτήριο ουσιαστικής αξιολόγησης της συμβατότητας μίας συγκέντρωσης με την ανταγωνιστική αγορά καθώς και τις παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη για τον έλεγχο της ικανοποίησης του εν λόγω κριτηρίου.

Το σεμινάριο έχει επικυρωθεί από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο με 3 CPDs.

Εκπαιδευτής: Δρ. Παναγιώτης Αγησιλάου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για να εγγραφείτε στο σεμινάριο πατήστε εδώ.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,