Γνωριμία με τους «δικηγόρους των γηπέδων»

Αφιέρωμα στην καλαθοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας.

Με αφορμή το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Κύπρο, αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση στην ομάδα, μιας και έφτασαν μια ανάσα πριν το όνειρο, ένα πόντο πριν την απόκτηση του Πρωταθλήματος η «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ετοίμασε ένα αφιέρωμα στην καλαθοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας  και εύχεται σε όλους τους παίκτες καλή επιτυχία για τη φετινή σεζόν.

 «Μια ομάδα, μια οικογένεια»

Αυτό δήλωσε με ενθουσιασμό ο Χρίστος Διονυσίου, μέλος της ομάδας, με την είσοδο μου στο γήπεδο της ΕΝΑΔ, στο οποίο τα μέλη της ομάδας συναντιούνται κάθε Τετάρτη βράδυ για την καθιερωμένη προπόνηση. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να τονίσει το στενό δεσμό μεταξύ των μελών της ομάδας και την αγάπη που έχουν για το άθλημα. Για λίγες ώρες αφήνουν στον πάγκο τα πουκάμισα, τις «κόντρες» του δικαστηρίου, τη ρουτίνα της καθημερινότητας, βάζουν τη στολή και το μόνο που τους απασχολεί είναι η πορτοκαλί μπάλα.

Εικοσιπέντε χρόνια δημιουργίας

Η καλαθοσφαιρική ομάδα δημιουργήθηκε περί το 1994 με ιδρυτές τους δικηγόρους Γεώργιο Κορφιώτη, Αδάμο Μοντάνιο, Φώτη Φωτίου και Μιχάλη Νεοφύτου. Μια ομάδα που ανασυγκροτήθηκε το 2004, όπως μας ανέφερε ο αρχηγός της ομάδας Στέφανος Σκορδής, κι από τότε τα μέλη της είναι αχώριστα. Σύμφωνα με τον ίδιο η ομάδα συγκέντρωνε και εξακολουθεί να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των δικηγόρων όλων των ηλικιών. Στην ομάδα εντάχθηκαν και εντάσσονται και δικηγόροι που υπήρξαν αθλητές και ασχολήθηκαν με το άθλημα της καλαθόσφαιρας μέσω των πρωταθλημάτων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, αλλά κυρίως δικηγόροι οι οποίοι αγαπούν την καλαθόσφαιρα και ασχολήθηκαν με αυτή ερασιτεχνικά ή ως χόμπι.

Απαιτητικό το επάγγελμα, απαιτητικές κι οι προπονήσεις

Ερωτηθείς ο κ. Σκορδής κατά πόσο εύκολο είναι να αφιερώσει χρόνο ένας δικηγόρος για προπονήσεις, δήλωσε πως όλοι οι δικηγόροι έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα με εξαντλητικά ωράρια και πολλές φορές πέρα από τις οικογενειακές υποχρεώσεις δεν λείπουν από την καθημερινότητα τους και οι έκτακτες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Όμως η αγάπη τους για την ομάδα αυτή, η οποία  πλέον είναι η δεύτερη τους οικογένεια, είναι τόσο μεγάλη που όσες δυσκολίες και εάν υπάρχουν καταφέρνουν να αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο για προπονήσεις, οι οποίες αυξάνονται ολοένα και περισσότερο με τη συμμετοχή της ομάδας σε τουρνουά και αγώνες εξαιτίας του ανταγωνισμού στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι προπονήσεις της ομάδας γίνονται ολόχρονα, δύο φορές την εβδομάδα και σε περιόδους προετοιμασίας αυξάνονται σε τρείς φορές την εβδομάδα.

Το ταξίδι προς τον τίτλο

Σχετικά με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου πληροφορηθήκαμε ότι είναι ένας θεσμός που διοργανώνεται τα τελευταία 12 χρόνια κάθε καλοκαίρι με το τέλος της «δικαστικής σεζόν». Κάθε χρόνο διοργανώνεται από διαφορετικό δικηγορικό σύλλογο και ο τόπος συνάντησης αποφασίζεται ένα χρόνο πριν. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας δήλωσε για πρώτη φορά συμμετοχή στο 3ο  Πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 2010 κι έκτοτε λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο. Επιπλέον, είναι ο μοναδικός δικηγορικός σύλλογος που διοργάνωσε δύο φορές το πρωτάθλημα στον τόπο του μέχρι στιγμής, πρώτα το 2011 στην Λάρνακα και φέτος στη Λευκωσία.

«Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε και αποκομίζουμε από το εν λόγω πρωτάθλημα είναι εκπληκτικές και μοναδικές. Έχουμε γνωρίσει και διατηρούμε ισχυρούς δεσμούς με φίλους από όλη την Ελλάδα, γνωρίσαμε πολλά μέρη της Ελλάδος που δεν είχαμε επισκεφθεί αλλά και είχαμε την ευκαιρία σαν ομάδα να δεθούμε ακόμα περισσότερο και φυσικά να εκπροσωπήσουμε επάξια τον Σύλλογο μας στην Ελλάδα ανάμεσα σε τόσους συναδέλφους», τόνισε ο αρχηγός της ομάδας. Όσον αφορά την φετινή διοργάνωση μας είπε πως ήταν μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουν φίλους και συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, καταφέρνοντας να φέρουν εις πέρας μια άρτια διοργάνωση ανεβάζοντας το επίπεδο του πρωταθλήματος ψηλά. Φυσικά το επιστέγασμα της όλης επιτυχίας ήταν ο τελικός που τους άφησε μια γλυκόπικρη γεύση εφόσον έφτασαν πολύ κοντά στον στόχο. Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς τόσο των αθλητών, των προπονητών, της οργανωτικής επιτροπής και φυσικά της διαχρονικής στήριξης στην ομάδα από τον Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν επίσης στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Λευκωσίας, ένα θεσμό στον οποίο συμμετέχουν πέραν των 25 ομάδων και πρόπερσι κατάφεραν να διακριθούν με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας. Καταληκτικά, η ομάδα προσπαθεί πέρα από τη δράση της στο γήπεδο να συμμετέχει ενεργά σε διάφορες δράσεις όχι μόνο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας αλλά και της κοινωνίας, όπως για παράδειγμα τη διοργάνωση εκδηλώσεων αιμοδοσίας.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΜΑΔΑΣ: TEAM – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Η ομάδα απαρτίζεται από τους πιο κάτω δικηγόρους:

Αρχηγός: Στέφανος Σκορδής

Προπονητής: Ανδρέας Κορομίας

Βοηθός Προπονητής: Nικόλας Κουρσάρης

 1. Νικόλας Κουρσάρης, δικηγόρος στην εταιρεία Alexandros G. Ioannides & Associates, μέλος της ομάδας από το 2009
 2. Mάριος Στυλιανίδης, δικηγόρος στην εταιρεία George Z. Georgiou & Associates LLC, μέλος της ομάδας από το 2016
 3. Ανδρέας Κορομίας, δικηγόρος στην εταιρεία  Δράκος & Ευθυμίου Δ.Ε.Π.Ε, μέλος της ομάδας από το 2008
 4. Στέφανος Σκορδής, δικηγόρος στην εταιρεία Skordis and Stefanou LLC, μέλος της ομάδας από το 2004
 5. Γιώργος Κωνσταντινίδης, δικηγόρος, μέλος της ομάδας από το 2007
 6. Γιάννος Ούστας, δικηγόρος στην εταιρεία Ιεροθέου, Καμπέρη Δ.Ε.Π.Ε, μέλος της ομάδας από το 2019
 7. Ματθαίος Παπαπέτρου, δικηγόρος στην εταιρεία Scordis, Papapetrou and Co LLC, μέλος της ομάδας από το 2015
 8. Μαρίνος Χαραλάμπους, δικηγόρος, μέλος της ομάδας από το 2010
 9. Γιώργος Γεωργίου, γυμναστής, μέλος της ομάδας από το 2012
 10. Γιώργος Ταουσιάνης,  δικηγόρος στην εταιρεία Lellos P. Demetriades Law Office LLC, μέλος της ομάδας από το 2015
 11. Ηλίας Λαμπίδης, δικηγόρος, μέλος της ομάδας από το 2013
 12. Παντελής Βόρκας, δικηγόρος στην εταιρεία Michael Vorkas & Partners LLC, μέλος της ομάδας από το 2014
 13. Χαράλαμπος Πογιατζής, δικηγόρος στην εταιρεία Lellos P. Demetriades Law Office LLC, μέλος της ομάδας από το 2015
 14. Γιώργος Τζημόπουλος, Δικηγόρος, μέλος της ομάδας από το 2019
 15. Νικόλας Κωνσταντίνου, δικηγόρος στην εταιρεία Koushos, Korfiotis, Papacharalambous LLC, μέλος της ομάδας από το 2016
 16. Χρήστος Διονυσίου, δικηγόρος, στην εταιρεία Μιχαηλίδη, Κλεόπα, Παρασκευά & Συνεργάτες μέλος της ομάδας από το 2017
 17. Aνδρέας Παρασκευά, δικηγόρος στην εταιρεία Μιχαηλίδη, Κλεόπα, Παρασκευά & Συνεργάτες δικηγόρος, μέλος της ομάδας από το 2009
 18. Πόλυς Ιερωνυμίδης, δικηγόρος στην εταιρεία Ηλίας Νεοκλέους & Σια Δ.Ε.Π.Ε, μέλος της ομάδας από το 2019
Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,