Με κρατικούς πόρους η ανέγερση του νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου αξίας €70 εκ.

Ερωτηθείς ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης κατά πόσο υπάρχουν επενδυτές για την ανέγερση του νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας αξίας €70 εκατομμυρίων, δήλωσε στη “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ”, ότι διερευνήθηκε και η πιθανότητα υλοποίησης του έργου με τη μέθοδο Σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μέσω ιδιώτη επενδυτή, αλλά ως συνέπεια των αποτελεσμάτων ειδικών μελετών που έγιναν, αποφασίστηκε η εκτέλεση του έργου μέσω κρατικών πόρων.

Επιπλέον, έγινε οικονομική αξιολόγηση του έργου από το Υπουργείο Οικονομικών κι αποφασίστηκε το κόστος να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της Δικαστικής Υπηρεσίας για το 2020.

Δείτε επίσης: Εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού αξίας ενός εκατομμυρίου στα δικαστήρια

Το πλάνο του Υπουργού Δικαιοσύνης για τη μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ένα έργο που βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς θα επιλύσει όλα τα στεγαστικά προβλήματα της Δικαστικής Υπηρεσίας, ενώ αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης του τομέα της Δικαιοσύνης.  

Ο διαγωνισμός, όπως μας ενημέρωσε, θα προκηρυχθεί τον Απρίλιο 2020, οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο 2020 και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλιο 2024.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,