Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο κ. Ruslan Nimchynskyi

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση αρχών που τηρεί η Ουκρανία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα. Κύπρος και Ουκρανία, σημείωσε, παραμένουν προσηλωμένες στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών. Η κα Δημητρίου επεσήμανε τις εντεινόμενες προκλήσεις και έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες, όπως ανέφερε, δυναμιτίζουν τις όποιες προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας επαναβεβαίωσε τη σταθερή στάση αρχών και τη στήριξη της χώρας του όσον αφορά τις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές σχέσεις Κύπρου – Ουκρανίας στη βάση κοινών αρχών και αξιών και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους σε διάφορους τομείς, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν δυνατοί τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών, ιδιαίτερα ενόψει της επικείμενης επετείου των 30 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Κύπρου – Ουκρανίας, το έτος 2022.

Έγινε, τέλος, ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά στην πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 στις δύο χώρες.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,